ინგრედიენტები

  • კვერცხი 3 ც.
  • შაქარი 200 გრ.
  • კაკაო 1 ს.კ.
  • ლიმონის წვენი 1 ს.კ.
  • რძე 300 მლ.
  • ვანილი 1 ჩ.კ.
  • ფქვილი 50-100 გრ.
  • დარიჩინი 1 ჩ.კ.

მომზადების წესი:

  1. კვერცხი გააცალკევეთ.
    2 კვერცხის ცილა კარგად ათქვიფეთ, დაუმატეთ 100 გრ. შაქარი და ლიმონის წვენი.
    ნახევარი მასა გადაიტანეთ ჯამში და დაუმატეთ კაკაო.
    გადაიტანეთ გამოსაცხობ ლანგარზე და გამოაცხვეთ 180° გრადუსზე 1 საათის განმავლობაში.
  2. ქვაბში, დაბალ ცეცხლე მოათავსეთ 3 კვერცხის გული და შაქარი.
    კარგად ათქვიფეთ.
    დაუმატეთ ვანილი და რძე.
    ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი გასასქელებლად.
    ბოლოს დუამატეთ დარიჩინი.
    გადმოდგით ცეცხლიდან.
  3. ჯამში მოათავსეთ ბეზე.
    დაუმატეთ კრემი.
    შემდეგ მოაყარეთ კენკრა და ისევ ბეზე.

ისიამოვნეთ!